De la 1 martie pensionarii cu un venit mai mic de 600 de lei vor putea cumpara medicamente compensate in proportie de 90%, in limita unui plafon lunar de 100 de lei de persoana, potrivit ministrului Sanatatii, Ion Bazac.
Guvernul a aprobat, saptamana trecuta, programul social propus de Ministerul Sanatatii, prin care compensarea va fi asigurata prin sume provenite din taxa de viciu, fara a afecta bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate alocat medicamentelor compensate.

La mijlocul lunii ianuarie, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat un program social de compensare a medicamentelor prin care pensionarii care beneficiaza de un venit mai mic de 600 de lei vor putea cumpara medicamente compensate in proportie de 90% din pretul de referinta, in limita unui plafon lunar de 100 de lei de persoana. La acea data, ministrul spunea ca acest program va intra in vigoare din luna urmatoare aprobarii bugetului de stat si ca va fi finantat din taxa pe viciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.