Cu 15 voturi „contra“, opt „pentru“ si doua „abtineri“, Raportul anual de activitate pe 2004 al radioului public a cazut in comisiile de cultura ale Parlamentului.

Doua abtineri, 15 voturi "contra" si 8 "pentru" a inregistrat la comisiile de buget-finante si raportul de audit al Curtii de Conturi privind exercitiul financiar al SRR pe 2004. Printre punctele "negre" gasite de Curtea de Conturi la radioul public se numara cele legate de politica salariala si a cheltuielilor de natura juridica. Astfel, in raport se arata ca in 2004 "cheltuielile cu salariile au fost mai mari cu 22,6% fata de 2003", dar s-a constatat ca majorarile salariale "au fost acordate nediferentiat, intregului personal, prin indexarea acestora cu un procent anual ce a depasit rata anuala a inflatiei din perioada analizata".

De asemenea, Curtea de Conturi a remarcat ca managementul institutiei "nu a efectuat evaluarea personalului, in vederea cresterii diferentiate a salariilor de baza, ca metoda de stimulare a performantelor individuale ale salariatilor". In ceea ce priveste cheltuielile cu drepturile de autor - un plus de 50% fata de 2003 - s-a constatat ca "nu s-au incadrat in nivelul cheltuielilor aprobate prin bugetul initial".

Curtea de Conturi a mai remarcat ca la capitolul "cheltuieli pentru servicii de asistenta juridica", in 2004 SRR a platit 4.284.436 de mii de lei (2.503.992 de mii de lei, in 2003) la cinci celebre case de avocatura, "fara a avea in vedere principiile calitatii gestiunii, eficacitatii si eficientei", mentionindu-se si ca unele probleme ar fi putut fi rezolvate la "costuri mult mai mici de catre consilierii juridici ai institutiei".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.