Medicul Leontin Brasoveanu, care si-a dat acordut ca Gorbunov sa fie operat in afara sistemului penitenciar, nu avea dreptul sa faca parte din comisia de expertiza in acest caz, a declarat seful ANP, Ioan Bala.

Medicul s-a pensionat pe 30 decembrie 2007, iar de la 1 ianuarie 2008 a fost angajat cu contract de prestari servicii in ANP, a mai spus Bala, citat de NewsIn.

In contractul de prestari servicii nu era trecuta ca atributie participarea la aceste comisii de expertiza.
Medicul primar oftalmolog Carmen Marin, de la Spitalul nr. 2 din Craiova, care a facut parte din comisia care l-a examinat pe Gorbunov, a declarat, luni, ca este posibil ca medicii sa fi fost indusi in eroare in privinta diagnosticului, deoarece acesta nu a fost adus intr-o perioada de criza.

"Este posibil sa ne fi indus in eroare", a declarat, luni, Marin, care a precizat ca un diagnostic precis poate fi pus doar daca pacientul este adus cand sufera o criza. "Operatia (pentru atac de glaucom, n.r.) se poate face in 2-3 minute, cu laser, in ambulatoriu, dupa care pacientul poate sa plece acasa", a mai spus ea.

Carmen Marin a facut parte din comisia care l-a examinat pe Serghei Gorbunov, impreuna cu medicii Claudiu Tolescu, de la Institutul de Medicina Legala (IML) din Craiova, si Leontin Brasoveanu, de la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP)

Gorbunov a fost examinat in doua randuri, intocmindu-se in cazul lui doua rapoarte, la 4 decembrie 2007 si la 25 februarie 2008.

Claudiu Tolescu a declarat, luni, la Craiova, ca el a recomandat, in primul raport, ca Gorbunov sa fie tratat in reteua medicala a ANP. Potrivit acestuia, la interventia lui Leontin Brasoveanu, care a sustinut ca boala nu poate fi tratata in unitatile ANP, s-a modificat al doilea raport recomandarea, trecandu-se in plus si optiunea ca acesta ar putea fi eliberat pentru tratament pentru o perioada de doua-trei luni.

Tolescu a adaugat ca in primul raport apare si recomandarea lui ca detinutul sa fie tratat sub paza.
Serghei Gorbunov, suspect in cazul dublului omor petrecut vineri, 30 ianuarie, langa o casa de schimb valutar din centrul Brasovului, a fost eliberat din Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, la 16 mai 2008, pentru a fi operat de glaucom.

Doua persoane au fost impuscate, joi, si o alta, ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.