Magistratii care au decis punerea in libertate a lui Serghei Gorbunov au ignorat complet faptul ca medicul legist a propus, ca alternativa, operarea acestuia la ochi sub paza.
In motivarea sentintei penale prin care Tribunalul Dolj a dispus intreruperea pedepsei cu inchisoarea pentru Serghei Gorbunov, principalul suspect in cazul dublei crime de joi de la Brasov, judecatoarea Maria Nicola a citat partial din raportul medico-legal, retinand doar solutia intreruperii pedepsei pentru efectuarea operatiei la ochi, dar nu si alternativa oferita de acelasi raport, de a fi operat sub paza, astfel incat sa para ca nu avea alternativa la decizia de intrerupere a executarii pedepsei.

Iata fragmentul relevant din sentinta: “(…) numitul Gorbunov Serghei Victor prezinta diagnostic: subatacuri de glaucom cu unghi inchis, rectocolita ulcero-hemoragica. Afectiunile de care sufera nu pot fi tratate in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, necesitand interventie chirurgicala de urgenta, care nu poate fi efectuata decat in reteaua sanitara a MS.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.