Curse aeriene Tarom din Bucuresti si Cluj cu destinatia litoral vor fi infiintate din luna mai a acestui an, iar saptamana viitoare se va discuta si crearea unei curse din nordul Moldovei, a declarat, vineri, la Mamaia, ministrul Turismului, Elena Udrea.

Ea a precizat ca a discutat de saptamana trecuta cu noua conducere a Tarom pentru infiintarea acestor curse spre Constanta, pentru a aduce cat mai multi turisti la mare. Ministrul Turismului a mai spus ca initiativa a fost luata in lipsa unor astfel de curse aeriene si in conditiile in care, in prezent, pe calea ferata drumul spre litoral se face in multe ore, iar pe cale rutiera este la fel de greu.

Primarul Constantei, dar si cel din Mangalia, i-au solicitat ministrului Turismului sprijin financiar pentru organizarea mai multor evenimente estivale precum cel de curse aeriene sau cel de salupe rapide. si proprietarii de cluburi i-au cerut ministrului Turismului ca unitatile sa poata functiona si dupa ora 01.00 noaptea, pentru ca turistii sa se poata distra, iar unii au cerut chiar o discutie cu ministerul Educatiei pentru modificarea anului scolar, astfel incat parintii sa poata veni cu copii mai devreme la mare.

Ministrul Turismului a mai spus ca ofera si programe de pregatire profesionala a angajatilor din turism in Spania, Franta, Germania, Austria pentru imbunatatirea serviciilor oferite pe litoral, dar si atragerea fortei de munca. Udrea a precizat ca se vor face modificari de legislatie cu privire la sanctiunile care se dau in domeniul turistic, dar a precizat ca se merge pe sprijinirea celor care investesc in acest domeniu si mai putin pe amendarea lor, iar masurile sunt mai dure daca acestia nu acorda servicii de calitate.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.