Un medicament cunoscut de mult timp, destinat tratarii tuberculozei, dar care a dat rezultate slabe in vindecarea acestei boli, ar putea fi folosit pentru tratarea sclerozei multiple si maladiilor autoimune, anunta revista PLoS One.

"Nu am crezut ca este posibil ca un antibiotic cunoscut demult ar functiona in cazul sclerozei multiple, psoriazisului si diabetului de tip 1. Au fost cheltuite sume extraordinar de mari de bani pentru gasirea unui medicament care sa functioneze in cazul acestor boli, si iata ca solutia era chiar sub ochii nostri, un medicament vechi si fara efecte secundare necunoscute" spune farmacologul Jun O. Liu, de la Universitatea de Medicina Johns Hopkins din Statele Unite ale Americii, citat de NewsIn.

Despre medicamentul numit clofazimina, se credea, pana acum, ca actioneaza numai asupra bacteriilor, nu si asupra celulelor umane. Cercetatorii americani au descoperit ca administrat in scleroza multipla, medicamentul da rezultate bune si un raspuns imunologic neasteptat.

Scleroza multipla, o boala degenerativa si inflamatorie cronica a sistemului nervos central, afecteaza peste doua milioane de persoane de pe glob, in special tineri. Incidenta bolii este dubla in randul femeilor fata de barbati iar impactul asupra activitatii sociale si a calitatii vietii celor afectati este unul semnificativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.