Institutiile publice care desfasoara activitati de tip monopol sau autoritate, precum capitaniile portuare, vor trimite la bugetul de stat toti banii colectati din taxele pe care le impun, a declarat, duminica, la Galati, presedintele grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader.

"Institutiile bugetare care desfasoara o activitate de tip monopol sau autoritate vor primi bani de la bugetul de stat pentru a functiona si, in acelasi timp, vor da la bugetul de stat toti banii colectati din taxe si comisioane, fara a se mai autofinanta. Este cazul societatilor nationale, regiilor autonome, capitaniilor portuare, care mergeau pe un regim de societate comerciala, alterand mediul de afaceri", a spus democrat-liberalul Mircea Toader, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, bugetul de stat pe 2009 va include si bugetele acestor institutii. Pana acum, ele isi intocmeau singure bugetul anual.

Mircea Toader a precizat ca, alaturi de aceasta prevedere, bugetul pe 2009 va contine o alta masura asteptata de mediul de afaceri: compensarea TVA-ului direct.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.