Anchetatorii l-au lasat liber pe cel de-al doilea barbat retinut pentru crima de la Brasov, deoarece nu au gasit niciun fel de indiciu prin care dovedeasca faptul ca ar avea legatura cu acest caz, conform unor surse judiciare, in timp ce Serghei Gorbunov ramane in arestul politiei.

Adrian Marius Berceanu, om de afaceri in Craiova, a declarat procurorilor ca l-a cunoscut pe Serghei Gorbunov in penitenciar si ca se afla intamplator in supermarketul din Brasov.

Serghei Gorbunov, principalul suspect in cazul dublei crime si a jafului armat de la o casa de schimb din Brasov este in arestul politiei de aproape 24 de ore. El a fost audiat de oamenii legii.
Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, Liviu Naghi, a declarat in aceasta dimineata ca au fost intocmite procedurile de incarcerare ale lui Gorbunov, informeaza Realitatea TV.

In cazul in care cele 24 de ore de retinere expira fara a se elibera mandatul, Gorbunov va fi dus la Penitenciarul Craiova, unde mai are ispasit inca 10 ani de inchisoare pentru mai multe infractiuni grave.

Doua persoane au fost impuscate si o alta ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov. Principalul suspect, Serghei Gorbunov, a fost retinut de politisti sambata impreuna cu un alt barbat - Adrian Marius Berceanu - care ar fi fost complice in crima.

Inainte de a fi lasat liber, Gorbunov ispasea o pedeapsa cu inchisoare de 15 ani pentru mai multe infractiuni grave, acesta mai avand de executat alti 12 ani, in Republica Moldova, aminteste NewsIn.

Judecatorul care l-a lasat liber pe Gorbunov si procurorul care nu a atacat decizia sunt verificati de o comisie din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj.

Totodata, si Tribunalul Dolj a demarat propriile cercetari, urmand a se verifica raportul medical pe baza caruia judecatorul a fost de acord cu intreruperea executarii pedepsei pentru 3 luni a principalului suspect in crima de la Brasov, Serghei Gorbunov.

Acesta a facut doua cerere de intrerupere a executarii pedepsei, pe motive medicale, pentru ca avea atacuri de glaucom si trebuia operat. Prima cerere a fost respinsa, a doua insa nu, iar procurorul de caz nu a atacat sentinta cu recurs.

Reamintim ca ministrul Justitiei a declarat, pentru NewsIn, ca va cere Consiliului Superior al Magistaturii sa declanseze cercetari in acest caz. Reprezentantii CSM au afirmat, la randul lor, ca s-au autosesizat iar luni dimineata, inspectorii judiciari vor incepe verificarile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.