Colegiul Medicilor Mures urmeaza sa se pronunte in cazul unei plangeri facuta la inceputul lunii ianuarie de parintii unui copil de 3 ani, care a murit in spital dupa o interventie de amigdalectomie.

La o zi dupa operatia de scoatere a amigdalelor si polipilor nazali, efectuata in luna decembrie 2008 la Clinica ORL a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures starea copilului s-a inrautatit.

Parintii, care l-au luat acasa la 24 de ore dupa interventie, l-au dus la Clinica de Pediatrie. Potrivit plangerii depusa la Colegiul Medicilor, pediatrii i-au linistit si le-au explicat ca starea baiatului este “normala dupa o astfel de interventie”. Parintii sustin, in pangerea facuta ca baietelul “era foarte slab, nu avea absolut nicio putere, nu mai putea sa ridice mainile si era tot timpul somnoros", relateaza NewsIn.

Potrivit medicilor legisti care i-au facut autopsia, moartea a survenit din cauza unei insuficiente respiratorii provocata de o hemoragie. “Acolo a ramas un fragment de tesut care a cauzat un proces inflamator, cum s-a confirmat prin histopatologie. Hemoragia a aparut dintr-un vas care a fost in teritoriul respectiv, unde s-a intervenit”, a declarat Hecser Laszlo, seful LML Mures.

Conducerea spitalului a declarat, prin purtatorul de cuvant Dragos Bardosi, a afrmat ca nu se poate pronunta inainte ca situatia sa fie analizata de Colegiul Medicilor. Medicul care a facut interventia a explicat toate procedurile intr-un raport.

Plangerea a fost depusa la Colegiul Medicilor la inceputul lunii ianuarie. Prof.dr. Sanda Copotoiu, purtatorul de cuvant al institutiei, apreciaza ca investigatia medicala ar putea dura o luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.