Cetateanul austriac - angajat al Ambasadei Austriei - care a accidentat mortal in capitala o tanara, pe trecerea de pietoni, nu poate fi anchetat in Romania, ci doar in Austria, deoarece beneficiaza de imunitate juridica, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Anchetatorii romani au doar rolul de a intocmi dosarul penal pe care il vor trimite autoritatilor din Austria, mai spune aceleasi surse.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan a confirmat, pentru NewsIn, producerea accidentului rutier, declarand ca "politistii vor solicita Ministerului Afacerilor Externe sa determine statutul conducatorului auto".

Accidentul a avut loc sambata la ora 8,30. Masina Ambasadei Austriei, o Skoda Octavia, cu numarul CD 140135, venea de la Casa Presei catre Arcul de triumf, cand a produs accidentul.

Tanara care a murit avea 23 de ani. Fata a fost proiectata cel putin 20 de metri dupa impact, potrivit martorilor.

Acesta nu este primul caz tragic in care este implicat un diplomat strain. In anul 2004, Teo Peter, basistul trupei Compact a fost ucis de catre Christopher Van Goethem, puscas marin in armata Americana, aflat in serviciul ambasadei americane de la Bucuresti. In noaptea accidentului,Van Goethem conducea un Ford Expedition cu care a lovit taxiul in care se afla muzicianul roman.

Fiind angajat al ambasadei, americanul a beneficiat de imunitate de jurisdictie penala pe teritoriul Romaniei, pentru ca in final, puscasul marin sa scape de pedeapsa cu inchisoarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.