Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a discutat joi cu o delegatie a Bancii Mondiale (BM) despre o viitoare colaborare si despre prioritatile invatamantului romanesc, printre care cele 9.000 de scoli fara autorizatie sanitara si laboratoarele slab dotate, a anuntat ministerul

Printre subiectele discutate cu reprezentantii BM s-a numarat si necesitatea investirii in infrastructura universitatilor si in campusurile universitare, relateaza NewsIn

Andronescu a declarat ca unul dintre proiectele pentru acest an este reabilitarea tuturor institutiilor de invatamant din Romania. Potrivit rapoartelor ministerului, 9.000 de scoli nu au autorizatie de functionare.

Proiectele de reabilitarea a scolilor cu fonduri straine au o istorie veche in Romania. Potrivit unui contract de finantare semnat in 2003 de Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii (BEI), 102 dintre cele 180 de unitati de invatamant gimnazial din Bucuresti ar fi trebuit renovate complet, pana anul trecut.

Proiectul presupunea consolidari impotriva cutremurelor, construirea de cladiri noi si sali de sport multifunctionale, precum si reabilitarea infrastructurii sanitare si a retelelor de apa, electricitate si comunicatii.

Desi BEI a dat banii pentru lucrari, 23 de scoli sunt inca in curs de renovare. Directorii scolilor sunt nemultumiti de ritmul lucrarilor, care au afectat intregul proces educativ.

Ministrul Educatiei a afirmat joi, in contextul discutiilor despre buget, ca investitiile in invatamant reprezinta o prioritate. "In bugetul de pe 2009, capitolul de Investitii este dimensionat asa cum se cuvine, nu numai pentru ca este an de criza, dar pentru ca sistemul chiar are nevoie in continuare de foarte multe investitii", a spus Andronescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.