Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, ieri, audierea omului de afaceri Sorin Marin, fost actionar si administrator al grupului Rompetrol, intrucat dosarul de urmarire penala in cazul Petromidia-Rompetrol se afla la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa discute, joi, recursul acuzarii fata de punerea in libertate a lui Dinu Patriciu. Omul de afaceri Sorin Marin a fost audiat si saptamana trecuta, procurorii convocandu-l din nou pentru ziua de ieri, pentru a-i pune intrebari in legatura cu faptele de care este acuzat.

Cu doua zile in urma, Sorin Marin a precizat ca, in 4 mai, a solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie extinderea cercetarilor penale pentru toate faptele cuprinse in dosarul Petromidia. "Rezultatul acestora va evidentia modul in care mi-am desfasurat activitatea in perioada 1997-2002", a spus Marin, aratand ca a transmis o adresa in acest sens Parchetului.

Ministerul Public anunta ca procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au efectuat verificari si acte de urmarire penala sub mai multe aspecte ce tin de derularea activitatii post privatizare a SC Petromidia SA. Astfel, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de Dinu Patriciu, Florin Eric Chis, Sorin Marin si Alexandru Nicolcioiu (care reprezinta conducerea societatii), pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.