Ministerul Transporturilor, Constructiei si Turismului (MTCT) are in vedere eliminarea, in acest an, a subventiei de 20% acordata persoanelor fizice care isi construiesc case prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), astfel incat aceasta sa nu mai aiba o pozitie privilegiata pe piata. "ANL si-a depasit atributiile, devenind un actor prea important pe piata imobiliara. Din acest motiv credem ca eliminarea subventiei de 20%, care reprezinta o discriminare este un pas catre normalitate", a declarat, potrivit Mediafax, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea†Teritoriului, Laszlo Borbely.

Acesta a mentionat ca ANL va ramane pe piata, dar fara sa mai aiba o pozitie privilegiata fata de ceilalti constructori. "ANL va construi in continuare locuinte, piata va decide care va fi cererea. Anual ANL va dezvolta circa 250-300 de locuinte, care vor putea fi achizitionate prin credit ipotecar", a mentionat Borbely. Ministrul a mai spus ca exista terenuri, sunt agentii imobiliare interesate sa tranzactioneze unitatile locative construite de ANL, astfel incat aceasta sa intre in circuitul normal al pietei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.