Anul trecut au fost abandonati in maternitati peste 3.000 de nou-nascuti iar in sectiile de pediatrie au fost "uitati" peste 1.800 de copii. Cifra totala este impresionanta, fiind egala cu populatia unei comune de marime medie. Copiii parasiti in maternitati si spitale provin in general din familii sarace si multi dintre ei au probleme de sanatate. Acestor copii li se asigura o alocatie de hrana in valoare de 35.000 lei/zi.

La cererea primului ministru Guvernul a aprobat constituirea grupului de lucru pentru problema copiilor abandonati in maternitati si in sectiile de pediatrie. Grupul va fi condus de ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Mihai Voicu, si va include mai multi ministri si secretari de stat, dintre care ii mentionam pe ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, Bogdan Adrian Panait, si presedintele Oficiului Roman pentru Adoptii, Teodora Bertzi.

Responsabilii desemnati au obligatia de a identifica solutii pentru prevenirea abandonului copiilor si pentru sprijinirea viitoarelor mame care nu-si pot creste singure copiii. De asemenea, ei trebuie sa gaseasca solutii potrivite pentru ca toti acesti copii abandonati sa poata parasi maternitatile si spitalele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.