Procurorul general Ilie Botos a tinut sa declare, intr-o conferinta de presa, ca nu va demisiona din functia detinuta in urma presiunii psihologice si mediatice exercitate de "unele organizatii neguvernamentale". Botos a fost si ironic atunci cand a spus, pe un ton dur, ca pe acele ONG-uri nu le considera "reprezentante pentru intreaga societate civila", intrucat "aceasta societate civila este compusa din 22 de milioane de locuitori".

Ilie Botos a schimbat tonul cand s-a referit strict la procurorii-anchetatori, acuzati de neprofesionalism in comunicatul APADOR-CH. Pe un ton vehement, Botos si-a aparat magistratii care instrumenteaza dosarele RAFO si Petromidia, mai precis pe procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT). "Am verificat personal toate aspectele audierilor, temeinicia si legalitatea masurilor propuse: toate s-au incadrat in normele legale", si-a sustinut Botos discursul, care a marcat un precedent in istoria Ministerului Public.

Acela al sefului ierarhic care se lupta pentru independenta magistratilor-anchetatori. Declaratiile celor implicati in dosarul RAFO si Petromidia, precum si comunicatele de presa ale ONG-urilor sunt considerate de Botos "actiuni de intimidare a magistratilor, in ansamblu, care instrumenteaza sau judeca acele cauze".

Vizibil stresat de ofensiva ONG-ului APADOR-CH, Botos si-a justificat iesirea la "rampa" conferintei de presa prin lansarea unui "avertisment". "Vreau sa atrag atentia celor care politizeaza cazul, celor din ONG-uri care nu cunosc substanta probatoriului si temeinicia masurilor legale dispuse in acele dosare." Seful Parchetului General si-a incheiat "replica la ONG" printr-o fraza in care a vorbit despre "motivarile subiective sau oculte" ale celor care "acuza procurorii ca nu si-au facut datoria".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.