In plin scandal legat de decizia fostului ministru de Interne de a-l numi pe controversatul Virgil Ardelean, zis Vulpea, in fruntea serviciului secret al MAI, Politia Capitalei a pregatit jurnalistilor o surpriza.

Mai exact, avand in vedere ca este inceput de an si, asa cum se obisnuieste, se reinnoiesc acreditarile, reprezentantii Biroului de Informare si Relatii Publice din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au gasit de cuviinta sa faca mult mai savuroasa relatia cu jurnalistii, introducand in mod inedit, nejustificat si ciudat obligativitatea prezentarii unui "Curriculum Vitae al ziaristului propus pentru a fi acreditat, semnat de acesta".

Daca celelalte cerinte (cerere de acreditare; copie dupa cartea de identitate; copie dupa legitimatia de presa; fotografii color, tip legitimatie) sunt perfect justificate, obligativitatea CV-ului este o bizarerie. Este adevarat ca Politia duce lipsa de angajati, dar este foarte putin probabil sa profite de aceasta situatie si sa incerce sa faca o preselectie printre jurnalisti. Si, in acest caz, de ce are nevoie Politia Capitalei de o baza de date cu informatii personale legate de ziaristi, in conditiile in care nu numai ca serviciile secrete din Romania nu indraznesc sa o ceara pe fata, dar nici NATO, pentru acreditarile pentru summitul de la Bucuresti, nu a pretins asa ceva?

Strategie sau nu a institutiei, si mai socant este ca initiativa este sprijinita de comisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Antipatic, pentru unii, simpatizat de altii, Christian Ciocan este cunoscut publicului romanesc mai mult decat majoritatea ministrilor si parlamentarilor. Indiferent de ora sau de zi, este aproape imposibil sa nu il vezi la televizor, sa nu il auzi la radio sau sa nu ii citesti o declaratie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.