Patru organizatii arabe au organizat, marti, un mars de protest impotriva ofensivei militare a Israelului din Fasia Gaza, peste 250 de persoane, in majoritate studenti, solicitand incetarea conflictului militar si solutionarea acestuia pe cale diplomatica, transmite corespodnentul NewsIn.

Protestatarii au arborat pancarte care infatisau copii raniti, alaturi de mesajul "Acestia sunt soldati?", sefii asociatiilor organizatoare sustinand ca 50% din cei 970 de morti in urma conflictului sunt copii si femei. Alte pancarte ale participantilor la protest cereau deschiderea granitelor si eliminarea embargourilor.

"Noi nu ne-am adunat aici ca sa sprijinam Hamas sau alte organizatii radicale musulmane, noi militam pentru oprirea conflictului din Fasia Gaza si solutionarea pe cale pasnica a divergentelor. Sa nu se foloseasca armele, ci calea diplomatica si cea politica", a declarat presedintele executiv al Asociatiei Romano-Araba, dr. Chehab Zaki.

Desi cetatenii arabi au primit autorizatie pentru doua ore de protest, manifestarea s-a incheiat dupa aproape 50 de minute. Participantii au marsaluit pe cateva strazi centrale, pornind din fata Universitatii de Medicina si Farmacie si pana-n fata Palatului Culturii. Fortele de ordine au insotit in coloana protestatarii, iar politistii rutieri au inchis temporar unele strazi pentru buna desfasurare a protestului. In timpul marsului, arabii au scandat lozinci, in limbile romana, araba si engleza, pentru eliberarea Palestinei si oprirea conflictului militar din Fasia Gaza. Cele mai frecvente dintre acestea au fost "Stop killing the children!" si "Pace, nu razboi!".

Chehab Zaki a mai spus ca mitingurile vor continua in urmatoarea perioada precizand ca dorinta organizatiilor arabe este ca si asociatiile romanesti sa se alature acestei forme de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.