Avocatul Poporului a formulat, in ultimul trimestru al anului 2008, 592 de puncte de vedere privind exceptiile de neconstitutionalitate la cererea Curtii Constitutionale, se arata intr-un comunicat, remis, marti, agentiei NewsIn.

Potrivit comunicatului, au fost ridicate direct de Avocatul Poporului doua exceptii de neconstitutionalitate: una cu privire la OUG privind stabilirea unor masuri pentru salarizarea personalului din invatamant in anul 2008 si a doua vizand Legea care prevede infiintarea, organizarea si functionarea in cadrul Ministerului Public a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism(DIICOT) si a OUG privind Directia Nationala Anticoruptie, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, in trimestrul al patrulea al anului 2008, au fost acordate 3930 de audiente, dintre care 650 la sediul central si 3280 la birourile teritoriale.

Totodata, au mai fost solutionate 1940 de petitii, dintre care 813 la nivelul birourilor teritoriale ale Avocatului Poporului din Alba-Iulia, Bacau, Brasov, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Suceava, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu-Mures si Timisoara.

In ultimul trimestru din 2008, Avocatul Poporului a mai efectuat 14 anchete, la primariile mai multor comune si orase din tara, la Spitalul de Psihiatrie Titan din Bucuresti sau la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.