La inmormantare au participat putine persoane, multi dintre apropiati nu au venit la ceremonie. Cosciugul lui Mircea Stanescu a fost dus la groapa dupa o slujba facuta in aer liber, pe un frig crancen. Procesiunea a fost monitorizata cu agenti de paza.

O inmormantare fara staif. Mircea Stanescu, fiul „Nasului” - gazetarul Sorin Rosca Stanescu - a fost trecut „dincolo” cu bodyguarzi pe post de garda la cosciug si blituri de aparat foto care bazaiau peste linistea cimitirului.

Cei mai multi dintre prietenii fostului deputat si multi dintre apropiatii „Nasului” nu au aparut la procesiune. „Fricosii... acum se ascund”, comenta cu lehamite un amic, cu ochii la coroanele de flori trimise de multi „grei”. Erau primite de la Oprisan, de la Remus Truica si chiar si de la Dan Ioan Popescu.

Inmormantare pazita

Ieri-dimineata, Cimitirul Sfanta Vineri din Bucuresti era un fel de „obiectiv de grad zero”. Nimeni nu intra fara aprobare, iar daca cineva dadea a „suspect”, trecea prin mana administratoriei cimitirului sa fie perchezitionat. Se cautau aparate de fotografiat, fiindca asa era ordinul venit chiar de la Primarie! Familia, cica, avusese ideea respectiva, iar Primaria deja se conformase.

Asa ca zeci de bodyguarzi formasera un dispozitiv strasnic de paza: Georgel, unul mai brunet, in uniforma visinie, ii fugarea pe „civili” printre cruci. Nea Nicu, unul cu fesul tras pe ochi, fila „dusmanu’”, iar Marin de la poarta din dos a cimitirului avea sarcini clare: sa nu penetreze nimeni sistemul. In toata agitatia, doar intr-un loc era liniste - la capela unde era depus cosciugul inchis al lui Mircea Stanescu.

„Fuse un frig azi-noapte de a trebuit sa punem acum resoul. Dar nu a fost nimeni la priveghi aici, a fost doar un om de-al nostru care a pazit mortu’”, povestea unul dintre bodyguarzii din dispozitiv.

Sorin Rosca Stanescu a ajuns la cimitir cu vreo doua ore inainte de momentul programat pentru a-si inmormanta fiul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.