Procurorii au cerut lista telefoanelor date de fiul lui Rosca Stanescu inainte sa se sinucida. Mircea Stanescu a fost descris de persoanele apropiate ca un tip echilibrat, comod si boem.

Nicio persoana audiata in cazul sinuciderii fostului deputat nu a putut explica procurorilor motivul care l-a determinat sa-si traga un glont in tampla.

Aproape 100.000 de euro, ceasuri de colectie, electronice de ultima generatie si costume de firma au gasit politistii care au descins in apartamentul in care a fost gasit luni, intr-o balta de sange, fostul deputat Mircea Stanescu.

Locuinta era ravasita, iar pe pereti, agatate in cuie, costumele de haine. Pe jos, teancuri de ziare prafuite.
Computerul, desigilat doar in prezenta mamei

Un computer, un fax si electrocasnice, toate in priza, arata ca apartamentul era locuit, sustin anchetatorii.
Locuinta era folosita si ca depozit de cabinetul de avocatura al mamei lui Mircea Stanescu, avocata Cristiana Michinici, dar si ca birou pentru ziarul „In atentia DNA”. De alt­fel, ultimul fax primit, datat 17 decembrie 2008, era adresat acestei publicatii.

Procurorii au sigilat apartamentul si au decis ca deschiderea calculatorului sa se faca in prezenta mamei lui Mircea Stanescu, deoarece in computer este posibil sa fie date confidentiale ale clientilor sai.
De asemenea, anchetatorii au cerut companiilor de telefonie mobila lista telefoanelor date de Mircea Stanescu, pentru a se stabili cu cine a vorbit inainte de a se sinucide.

Un tip comod

Prietenii lui Mircea Stanescu au explicat politistilor ca acesta s-a schimbat foarte mult la sfarsitul anului trecut. „Era un tip comod, se trezea tarziu, avea tabieturi. Era un boem, scria poezii, nu-i placeau excesele, nici cluburile de noapte si bea rar cate un pahar de vin”, au relatat la Politie prietenii acestuia.

Conform apropiatilor fostului deputat, loviturile au venit una dupa alta: pierderea alegerilor pentru un nou post de deputat, accidentul si faptul ca procurorii au inceput urmarirea penala impotriva sa in dosarul in care a fost ucis un om pe trecerea de pietoni.

Ultima lovitura ar fi primit-o pe 31 decembrie 2008, cand a fost anuntat de postas ca are o citatie pentru a se prezenta la Parchet. Stanescu l-ar fi sunat pe dirigintele oficiului postal, pe care il cunostea, si care i-a confirmat ca, intr-adevar, este citat de procurori. Din acest moment el ar fi devenit preocupat si era neatent in discutiile cu prietenii.

Mircea Stanescu era urmarit penal in cazul accidentului de pe 27 decembrie 2007, atunci cand un barbat de 49 de ani a fost spulberat pe trecerea de pietoni, pe strada Alexandru Serbanescu din Capitala. Stanescu urma sa fie audiat de procurori pe 12 ianuarie.

Initial, in acest caz a fost pusa sub acuzare Marilena Molnar, prietena lui Stanescu, cea care si-a asumat accidentul.

In urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat insa incadrarea juridica a faptei acesteia in cea de favorizare a infractorului. Mai multe persoane au sustinut ca, in momentul producerii accidentului, la volanul masinii se afla un barbat.

Marilena si Mircea au avut o relatie lipsita de certuri

Marilena Molnar (38 de ani), prietena lui Mircea Stanescu, a declarat procurorilor care ancheteaza moartea fostului deputat ca acesta devenise foarte apatic in ultima perioada.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.