Consumul de gaz metan la cele doua centrale din Timisoara a fost redus, marti, cu 32%, iar pentru a nu se ajunge la scaderea parametrilor de furnizare a agentului termic catre consumatori Colterm a suplinit deficitul de gaze cu pacura si carbune.

"Am fost nevoiti sa diminuam usor parametrii de livrare ai agentului termic, in scopul respectarii noilor transe de consum. Pentru ca populatia sa nu fie prea afectata, am suplimentat cantitatile de carbune si pacura la cele doua centrale termice din oras, CET Centru si CET Sud", a declarat corespondentului NewsIn, Aurel Matei, directorul general al societatii de termoficare Colterm. Potrivit directorului Colterm, resursele de combustibili ajung pentru inca cinci zile.

Potrivit sursei citate, timisorenii nu vor resimti, cel putin marti, deficitul de gaz. „Speram ca toata aceasta criza sa se rezolve intr-o zi sau doua”, a mai spus Matei.

In aceasta luna, timisorenii vor plati pentru caldura doar 60 la suta din factura. Ei au platit in avans 40% pentru factura care va fi emisa pentru luna decembrie, in luna septembrie. Regia de termoficare a reesalonat plata facturilor din lunile de iarna, ca sa usureze efortul financiar al timisorenilor. Pretul gigacaloriei in Timisoara este de 162 lei si 62 de bani.

Ministerul Economiei a anuntat, marti, ca Gazprom a sistat complet livrarile de gaze prin statia Iasccea 2 si prin urmare statia a fost inchisa pentru a evita depresurizarea, iar Transgaz a luat masuri speciale pentru a rezolva situatia de criza. "Ca urmare a sistarii, a fost necesara inchiderea completa a statiei de import pentru evitarea depresurizarii conductelor de transport. Cantitatea de gaze naturale intrata prin acest punct este de 4,7 milioane mc/zi", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Ulterior, premierul Emil Boc a declarat ca niciun cetatean nu va avea de suferit din cauza crizei gazelor, insa probleme ar putea aparea daca temperaturile scad sub -15 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.