CET Constanta a inregistrat, de luni noaptea, o scadere a alimentarii cu gaze de pana la 40% si a trecut la functionarea mixta si pe pacura, ceea ce va permite furnizarea agentului termic la parametrii normali pentru urmatoarele 20 de zile daca nu vor aparea alte probleme.

Directorul tehnic al CET Palas Constanta, Dumitru Tamas, a declarat, marti, corespondentului NewsIn, ca din noaptea de luni spre marti, de la ora 4.45, alimentarea cu gaze a scazut cu 30-40%, motiv pentru care s-a trecut la alimentarea cu combustibil lichid. El a precizat ca centrala poate functiona doar pe gaze, pacura sau mixt, iar in prezent s-a apelat la ultima varianta.

Dumitrul Tamas a mai spus ca acest lucru permite functionarea centralei la parametrii normali pentru 20 de zile daca lucrurile nu se vor complica. "Daca se mai reduce consumul de gaze sau scad temperaturile de afara, atunci lucrurile se complica", a precizat Tamas. CET Palas asigura agent termic in proportie de 98% pentru populatia Constantei prin distribuitorul RADET Constanta.

La randul sau, directorul Congaz Constanta, Augustin Oprea, a confirmat ca alimentarea cu gaze catre CET Palas a fost redusa si se functioneaza in sistem mixt. El a precizat ca populatia si nici domeniul industrial nu vor fi avea de suferit de pe urma acestei crize.

Ministerul Economiei a anuntat, marti, ca Gazprom a sistat complet livrarile de gaze prin statia Iasccea 2 si prin urmare statia a fost inchisa pentru a evita depresurizarea, iar Transgaz a luat masuri speciale pentru a rezolva situatia de criza.

Ulterior, premierul Emil Boc a declarat ca niciun cetatean nu va avea de suferit din cauza crizei gazelor, insa probleme ar putea aparea daca temperaturile scad sub -15 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.