Dupa succesul primului Ice Hotel, ridicat in iarna 2005-2006 la Balea Lac, revitalizat si deschis pentru vizitare in urma cu doua saptamani, firma ce implementeaza Proiectul de Marketing Turistic "Ice Hotel 2009", a finalizat un nou obiectiv inclus in proiect: Biserica de Gheata

Astfel, incepand cu ziua de marti, ziua cand crestinii sarbatoresc (Botezul Domnului) Boboteaza, cei care vor urca la Balea Lac, vor putea admira si vizita ineditul lacas de cult. Deschiderea Bisericii de Gheata va fi precedata de mai multe slujbe de sfintire, ce vor fi oficiate de preoti si alti reprezentanti ai Bisericii Romano Catolice, Bisericii Greco Catolice si Bisericii Evanglelice Protestante.

Serviciile religioase de sfintire vor fi oficiate pe rand, incepand cu ora amiezii, fiecare cult avand rezervata o anumita ora, dupa un program ce va fi stabilit in dimineata zilei.

Reprezentantii bisericii Ortodoxe vor participa ulterior la o rugaciune ecumenica unde sunt asteptati sute de credinciosi.

Biserica de Gheata
de la Balea Lac a fost ridicata in imediata apropiere a Ice Hotel si pastreza, in linii mari, forma obiectivelor similare cladite anii trecuti.

Biserica are ca model un vechi lacas de cult din localitatea Malancrav (judetul Sibiu) si este ornata cu mobilier si icoane (basoreliefuri) din gheata si zapada.

Ineditul lacas de cult va avea caracter ecumenic si va fi deschis pentru vizitare in mod gratuit, oricarui doritor, indiferent de orientare religioasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.