Femeile care sufera de obezitate prezinta un risc cu 80% mai mare de a face cancer ovarian, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani.

Legatura dintre obezitate si cancer ovarian a fost demonstrata intr-un studiu de sapte ani in care au fost implicate aproape 95.000 de femei, informeaza NewsIn.

In urma studiului, cercetatorii au concluzionat ca femeile cu varsta cuprinsa intre 50 si 71 de ani, care sunt obeze, au un risc cu 80% mai mare de a se imbolnavi de cancer ovarian decat femeile care nu au probleme de greutate. In cei sapte ani, 303 dintre femeile care au participat la studiu s-au imbolnavit de cancer ovarian.

Studiul cercetatorilor americani sustine ipoteza ca obezitatea poate creste riscul de cancer prin efectele sale hormonale. Masa corporala in exces dupa menopauza poate creste cantitatea de estrogeni, care stimuleaza cresterea celulelor ovariene si joaca un rol important in dezvoltarea cancerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.