Crina Coco Popescu a devenit pe 28 decembrie cea mai tanara alpinista din lume ajunsa pe varful vulcanului sud-american Ojos del Salado, cu o inaltime de aproape 7.000 de metri.

Romanca Crina Coco Popescu, in varsta de doar 14 ani, a reusit sa-si infiga coltarii si pioletii pe varful celui mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 m), devenind astfel atat prima romanca, cat si cea mai tanara alpinista din lume care a ajuns pe acest varf. Performanta adolescentei a avut loc pe 28 decembrie 2008, in cadrul unei expeditii din Rasnov.

Desi a plecat de la tabara avansata de la 5.800 de metri insotita de doi alpinisti romani, Radu Teodorescu si Daniela Teodor, Coco a fost nevoita sa incheie traseul de una singura, in urma abandonului celor doi. Astfel, timp de sapte ore tanara a escaladat vulcanul pe cont propriu, pastrand insa in permanenta legatura radio cu tabara de baza.

Ojos del Salado este cel mai inalt vulcan din lume si in acelasi timp al doilea varf (dupa Aconcagua - 6.962 m) din cele doua Americi, fiind situat in desertul Atacama, cea mai arida zona de pe glob.

Pasionata de alpinism inca de la o varsta frageda, Coco a reusit, in ultimii patru ani, sa-si treaca in palmares varfuri renumite din intreaga lume, printre care Dente del Gigante (4.014 m) si Mont Blanc (4.810 m) din Alpi, Kalapatar (5.545 m) din Nepal, Kazbek (5.047 m) din Caucaz, Damavand (5.761 m) si Alam Kooh (4.850 m) din Iran. Tanara alpinista este insotita in toate expeditiile de tatal si antrenorul ei, Ovidiu Popescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.