18 persoane si-au pierdut viata si alte 41 persoane au suferit leziuni serioase, in urma celor 48 de accidente inregistrate in primele trei zile ale lui 2009, au declarat, duminica, pentru NewsIn, oficiali ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit reprezentantilor Politiei Romane, cele mai frecvente cauze, care au generat tragediile rutiere, au fost viteza neadaptata conditiilor de drum, viteza excesiva, depasiri neregulamentare, dar si indisciplina pietonilor.

Evidentele IGPR arata ca, in prima zi a anului 2009, au murit opt persoane in accidente rutiere inregistrate in judetele Arges, Buzau, Calarasi, Dolj, Vrancea si Maramures, iar alte 14 au fost tranite.

Pe 2 ianuarie, cinci persoane au murit, iar noua au fost grav ranite, tot in accidente de circulatie, petrecute in judetul Arad, Cluj, Satu Mare si Timis.

In a treia zi a anului, cinci persoane si-au gasit sfarsitul in accidente petrecute in Bacau, Bihor, Brasov, Ialomita si Timis si alte 18 au suferit leziuni grave.

Aproape 3.000 de persoane si-au pierdut viata, in 2008, in accidente rutiere

Aproape 3.000 de persoane si-au pierdut viata si alte 9.000 au suferit leziuni grave in peste 10.000 de accidente rutiere care au avut loc, in anul 2008, pe arterele din Romania, se arata intr-o statistica a Politiei Rutiere.

Potrivit Directiei Politiei Rutiere, in anul 2008, au avut loc, mai exact, 10.292 de accidente de circulatie , cu 23 la suta mai multe decat in 2007. In urma acestora, 2.947 de persoane si-au pierdut viata si alte 9.000 au fost ranite grav.

Principalele cauze sunt viteza excesiva, viteza neadaptata conditiilor de mediu sau de trafic, dar si indisciplina pietonilor si depasirile neregulamentare sau in forta, conform politistilor.

Romania se afla la mijlocul unui clasament european in ceea ce priveste cresterea indicelui mortalitatii in cazul accidentelor rutiere petrecute la noi in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.