Guvernul a adoptat saptamana trecuta o Ordonanta de Urgenta care prevede ca institutiile publice centrale si locale nu vor acorda tichete de masa in 2009 propriilor angajati si ca nu se mai acorda compensatii in bani pentru tichetele CFR neutilizate in 2008 de catre pensionari.

Potrivit textului OUG, publicat in Monitorul Oficial, institutiile publice centrale si locale, asa cum sunt definite de Legea privind finantele publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, nu vor putea acorda angajatilor tichete de masa in 2009.

Institutiile publice vizate sunt Parlamentul, Administratia Prezidentiala, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice, alte autoritati publice, institutiile publice autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, indiferent de modul de finantare a acestora, in vreme ce autoritati ale administratiei publice locale sunt consiliile locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Totodata, aceeasi Ordonanta de Urgenta stabileste ca in 2009 nu vor putea fi compensate in bani tichetele de calatorie pe calea ferata neutilizate in 2008 de care beneficiaza pensionarii, potrivit OUG 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.