Sute de persoane au luat cu asalt partiile din Bistrita-Nasaud pentru a se distra in perioada sarbatorilor, amatorii sporturilor de iarna avand de ales intre cele doua partii din comuna Sant, de la Valea Mariilor si Valea Blaznei, si cea de la Piatra Fantanele.

Cei care au ales sa schieze la Valea Blaznei au avut la dispozitie chiar la baza partiilor doua moteluri care pot adaposti 120 de turisti pe noapte, potrivit NewsIn. Accesul se face pe DN 17 D, Bistrita – Rodna. La Valea Blaznei sunt chiar doua partii, una pentru avansati, de 1.200 de metri, si alta pentru incepatori de 1.500 de metri.

In ultima perioada s-a putut schia si la Valea Mariilor, unde partia are un kilometru si este de nivel mediu. In zona exista un complex turistic unde turistii au toate conditiile de cazare si masa, inclusiv piscina acoperita.

Partia de la Piatra Fantanele a fost aleasa de turistii care nu au mai vrut sa strabata drumul pana la Vatra Dornei. Localitatea se afla chiar in Pasul Tihuta, pe DN 17, la 1.200 de metri altitudine. Partia este deservita de un telescaun in forma de U, singurul de acest fel din tara. Pretul unei plimbari este de 5 lei dus-intors.

Toate partiile sunt deschise in perioada sarbatorilor si numai bune pentru schiat, zapada masurand intre 15 si 30 de cm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.