Doua dintre cele patru saloane care gazduiesc nou-nascutii din Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin au fost inchise in urma cu o saptamana. Decizia a apartinut sefului Sectiei de Neonatologie, pentru ca plafonul risca sa cada oricand peste bebelusi.

Saloane transformate in depozite

„Aici s-a facut prima fertilizare in vitro din Romania, avem specialisti de prim rang si cu toate acestea, de 13 ani nu s-a miscat nimic”, a spus medicul Constantin Ilie. La capitolul dotari, spitalul sta foarte bine, iar aparatura se ridica la nivelul tehnologiei utilizate in spitalele din Ungaria sau Germania.

„Cu toate acestea, aparate in valoare totala de sute de mii de euro stau in saloanele transformate in depozite”, a adaugat seful Sectiei de Neonatologie. Incubatoarele moderne, produse in Statele Unite ale Americii functioneaza prin impovizatii.

„De cativa ani, tot improvizam. Avem 37 de angajati care lucreaza in conditii jalnice”, a mai spus Constantin Ilie. „Unul din cei mai buni specialisti ai nostri, medicul Carmen Budisan, tocmai a plecat in mediul privat din cauza acestor conditii”, a adaugat seful Sectiei de Neonatologie.