Doua dintre cele patru saloane care gazduiesc nou-nascutii din Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin au fost inchise in urma cu o saptamana. Decizia a apartinut sefului Sectiei de Neonatologie, pentru ca plafonul risca sa cada oricand peste bebelusi.

Saloane transformate in depozite

„Aici s-a facut prima fertilizare in vitro din Romania, avem specialisti de prim rang si cu toate acestea, de 13 ani nu s-a miscat nimic”, a spus medicul Constantin Ilie. La capitolul dotari, spitalul sta foarte bine, iar aparatura se ridica la nivelul tehnologiei utilizate in spitalele din Ungaria sau Germania.

Citeste si:

„Cu toate acestea, aparate in valoare totala de sute de mii de euro stau in saloanele transformate in depozite”, a adaugat seful Sectiei de Neonatologie. Incubatoarele moderne, produse in Statele Unite ale Americii functioneaza prin impovizatii.

„De cativa ani, tot improvizam. Avem 37 de angajati care lucreaza in conditii jalnice”, a mai spus Constantin Ilie. „Unul din cei mai buni specialisti ai nostri, medicul Carmen Budisan, tocmai a plecat in mediul privat din cauza acestor conditii”, a adaugat seful Sectiei de Neonatologie.