Mult mediatizata campanie de salvare a Bucurestiului din acest an a fost sustinuta de toti candidatii in timpul alegerilor locale, insa niciunul dintre alesi nu a facut nimic pana acum. Lansat de 24 de asociatii neguvernamentale, pactul nu a fost luat in discutie de catre autoritatile locale.

“Pactul pentru Bucuresti” a fost lansat odata cu alegerile locale si s-a dorit a fi un regulament impus de catre alegator viitorului primar. Actul a fost semnat de candidatii la primarii, toti aderand la cerintele bucurestenilor pentru o Capitala occidentala.

Niciun primar nu a luat in considerare acest pact dupa castigarea alegerilor, dar cei mai multi si l-au agatat pe un perete din biroul de la primarie.

Principalele cerinte din pact erau realizarea, conform uzantelor internationale, unei Strategii de Dezvoltare a Bucurestiului si, in baza acesteia, actualizarea Planului Urbanistic General (PUG), adica “fundatia” unei relansari coerente a tot ce inseamna capitala Romaniei.

Termenul-limita al acestor obiective a fost stabilit pe 1 iunie 2010. Insa, Bucurestiul continua sa se gaseasca intr-un haos urbanistic continuu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.