Multi locuitori din partea de vest a tarii isi vor petrece Revelionul in Ungaria, unde, spun ei, posibilitatile de distractie sunt mai variate decat in Romania, iar serviciile oferite sunt de calitate superioara, transmite NewsIn.

O parte dintre cei care trec granita in tara vecina au spus ca isi vor petrece noaptea dintre ani la rude sau prieteni, iar altii la hoteluri, restaurante sau pensiuni pentru care au facut rezervari.

Potrivit agentilor de turism, preturile pentru pachetele de Revelion, care includ cinci nopti de cazare la hoteluri de patru stele si petrecerea din noaptea de Anul Nou, sunt apropiate de cele din Romania, insa calitatea serviciilor este superioara.

"Pretul unui pachet pentru Revelion, care include cazare la un hotel de patru stele din Budapesta, inclusiv masa din noaptea dintre ani, este de 369 euro pentru o persoana. La un alt hotel de trei stele, situat in centrul capitalei Ungariei, sejurul care cuprinde si noaptea de Revelion este de 275 euro pentru o persoana, la care se adauga 99 de euro pentru cei care doresc sa serveasca cina festiva de Revelion pe vaporas, pe Dunare", a precizat Doina Radu, reprezentantul unei agentii de turism din Arad.
Agentii de turism din Arad au mai spus ca au primit solicitari pentru pachete care includ servicii wellness, spa sau hotelurile cu piscina si sala de fitness.

De asemenea, romanii de vestul tarii si-au retinut, pentru noaptea de Revelion, locuri in statiuni balneoclimaterice din Ungaria, situate in localitati din apropierea granitei cu Romania. Astfel, un sejur de trei zile la o pensiune din orasul Gyula costa intre 147 euro si 199 de euro. Serviciile incluse in acest pachet sunt cazare cu mic dejun si cina cu meniu la alegere, cina festiva de Revelion.

Pe durata sederii in Ungaria, turistii romanii au posibilitatea sa viziteze diferite obiective turistice din tara vecina. Astfel, pot participa la o croaziera pe Dunare, putand admira Podurile medievale, care la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial au fost distruse de armata germana in timpul retragerii, iar apoi au fost reconstruite, Palatul Regal, Catedrala Regala de Incoronare, Parlamentul, Monumentul Libertatii, Insulele Margareta si Obuda, palatele medievale care se gasesc pe ambele maluri ale fluviului.

Totodata, turistii din Romania pot participa la o seara de folclor in Crama Borkatakomba, cu degustare de vinuri si cina festiva sau pot participa la o petrecere asemenea hunilor lui Arpad. Meniul consta in fripturi, gulas condimentat cu paprika, vin Tokay.

O parte dintre cei care isi vor petrece Revelionul in Ungaria au spus ca au ales aceasta tara deoarece calitatea serviciilor este superioara si posibilitatile de distractie sunt mai multe in tara vecina. "Este al doilea Revelion pe care eu si familia mea il petrecem la Budapesta. Am vrut ca anul acesta sa ramanem la Arad, dar nu am gasit ceva pe placul nostru, mai ales ca este o noapte speciala. Nici in alte locuri din Romania nu am prea gasit oferte care sa fie rezonabile ca pret, dar care sa ofere si altceva decat statul in hotel sau in restaurant. Plecam impreuna cu alte doua familii din Arad la Budapesta, unde vom fi cazati la un hotel de trei stele“, a spus Ana Maria Vincu, din Arad.

Reprezentantii agentiilor de turism din Arad au spus ca numarul celor care au ales sa-si petreaca Revelionul in mod organizat in Ungaria a crescut anul acesta cu 10 la suta fata de 2007. "Celor care si-au cumparat sejururi in Ungaria li se mai adauga cei care se duc in tara vecina pe cont propriu sa-si petreaca Revelionul la rude sau prieteni“, a mai afirmat Doina Radu, reprezentantul unei agentii de turism din Arad.

Pentru aradeni, Primaria si Casa de Cultura a municipiului organizeaza, in acest an, o petrecere de Revelion in centrul Aradului. Vor canta Pacifica, Mircea Baniciu si formatia Cargo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.