Traian Basescu a declarat miercuri seara ca vom afla adevarul despre rapire peste 50 de ani. "Acum vom spune ce se poate spune, adevarul se va afla cind se vor deschide dosarele clasificate acum". Legea informatiilor clasificate lamureste ca pot fi clasificate ca strict secret de importanta deosebita informatiile a caror divulgare neautorizata este de natura sa produca daune de o gravitate exceptionala securitatii nationale. Potrivit articolului 45 din Legea de organizare si functionare a SRI, "(...) Documentele, datele si informatiile Serviciului Roman de Informatii pot deveni publice numai dupa trecerea unei perioade de 40 de ani de la arhivare."

Catalin Harnagea, fost director al SIE, ne-a declarat ca un astfel de dosar ar putea fi considerat secret de stat pentru ca trebuie protejat numele agentilor implicati ori pentru ca se doreste mentinerea sub tacere a termenilor negocierii. O alta ratiune ar putea fi spun surse din serviciile secrete protejarea partenerilor externi care au ajutat, in acest caz, statul roman.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.