Potrivit martorilor, sambata seara in jurul orei 18.00, barbatul traversa pe trecerea de pietoni cand a fost luat pe capota de Mercedesul E Class cu numarul B-81-SNT. A fost aruncat la cativa metri distanta, iar cand a sosit ambulanta, medicii nu au mai putut decat sa constate decesul acestuia.

Masina cu numere de Senat apartine lui Mircea Stanescu (39 ani), fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu. La sosirea politiei, Marilena Molnar (38 ani), prietena lui Mircea Stanescu, a declarat ca se afla la volan in momentul producerii accidentului.

Martorii sustin altceva

Desi femeia a luat vinovatia asupra sa, declaratiile martorilor de la fata locului i-au facut pe politisti sa investigheze varianta in care la volan se afla chiar Mircea Stanescu.

Potrivit martorilor, automobilul ar fi fost condus de un barbat care a plecat de la locul accidentului intr-un automobil cu numere de Prahova.

La sosirea echipajelor de Politie, la volan se afla insa Marilena Molnar. Femeia a fost testata cu alcooltestul, constatandu-se ca nu a consumat bauturi alcoolice.

Duminica dimineata, Stanescu a fost audiat si apoi dus la Institutul de Medicina Legala (IML), unde i s-a recoltat sange, pentru a se stabili daca a baut alcool cu o seara inainte.

El nu va putea fi acuzat ca a condus in stare de ebrietate, daca se va dovedi ca se afla la volan, insa acest detaliu ar putea fi considerat motivul pentru care el si prietena sa ar fi hotarat sa dea declaratii false.

Un barbat care a vazut scenele ce au urmat accidentului mortal a declarat pentru „Adevarul“ ca „din spate a venit o alta masina, cu numere de Prahova, si l-a luat pe barbatul din Mercedes”.

O alta martora a spus ca „pe locul soferului s-a asezat femeia aia cu cizme albe. Statea acolo cand politistii i-au cerut actele. Le-a cautat mult prin geanta, se facea ca nu le gaseste. Dupa mult timp, le-a dat”.

Mircea Stanescu a declarat pentru „Adevarul“ ca nu se afla in autoturism cand s-a produs accidentul: „Am auzit ce s-a intamplat”, a declarat fiul lui Rosca Stanescu, la o ora si jumatate dupa producerea tragediei.

„Am aflat cand m-a sunat prietena mea, ca sa-i trimit avocata. Mai multe nu pot sa va spun acum, ca sunt suparat ca s-a intamplat treaba aceasta”, a mai zis Mircea Stanescu.