Sentinta pronuntata luni de magistratii Judecatoriei Iasi prin care reprezentanta Camerei de Comert a Romaniei la Bruxelles, Magda Tepoi, a fost condamnata la 5 ani si 6 luni de inchisoare pentru deturnare de fonduri europene nu va duce la inlocuirea acesteia din inalta functie.
Intrebat ieri daca sentinta magistratilor ieseni va avea repercusiuni asupra emisarului oamenilor de afaceri romani la Bruxelles, Magda Tepoi, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Vlasov, a fost categoric: "Nu. Solutia reprezinta dovada ca judecatorul e santajat de DNA. Doamna Tepoi este nevinovata". Mentinerea in functia de "reprezentant permanent la reprezentanta permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana" a Magdei Tepoi este confirmata si de pagina web a Camerei de Comert a Romaniei, care arata ca Tepoi poate fi contactata in continuare la adresa 51, Rue d'Arlon 1040, Bruxelles.

Numirea Magdei Tepoi in functia de emisar al oamenilor de afaceri romani la Bruxelles s-a facut in luna septembrie a acestui an, la propunerea presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov. Fost director al Camerei de Comert a Regiunii 1 Nord-Est si actual reprezentant al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei pe langa institutiile europene, Magda Tepoi a fost condamnata, luni, la 5 ani si 6 luni de inchisoare, cu executare, pentru deturnare de fonduri europene. In plus, instanta i-a interzis acesteia ca timp de cinci ani sa mai ocupe functii de conducere in cadrul unor institutii publice cu profil comercial si economico-financiar, respectiv de director ori administrator.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.