Consiliul General al Municipiului Bucuresti va fi obligat in ianuarie sa aleaga un nou viceprimar in locul lui Razvan Murgeanu, care va prelua functia de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, si va trebui sa adopte o noua organigrama.

Decizia viceprimarului Razvan Murgeanu de a parasi Primaria Capitalei pentru functia de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei condus de Vasile Blaga a fost determinata si de faptul ca, dupa venirea lui Sorin Oprescu, a ramas fara o parte din atributiile pe care le avea, spun mai multe surse din cadrul Municipalitatii.

Dupa venirea la primarie a lui Sorin Oprescu, Murgeanu a fost reales viceprimar, primind o serie de atributii, unele aparent chiar mai mari decat pe vremea lui Videanu. In realitate, spun surse din Municipalitate, atributiile sale au fost reduse. Astfel, atunci cand pleca in concediu Sorin Oprescu il desemna, teoretic, ca inlocuitor pe Murgeanu, dar dreptul la semnatura in ceea ce priveste derularea fondurilor il avea un consilier personal al primarului general, spun sursele mentionate. Acest lucru il lipsea pe Razvan Murgeanu de orice responsabilitate reala. Ultima insarcinare pe care a primit-o Murgeanu de la primarul Oprescu a fost aceea de a contribui la inventarierea obiectelor din primarie, ceea ce presupunea in mare parte numararea scaunelor si a cuierelor.

Razvan Murgeanu (PD-L) si Robert Ionescu (PNG-CD) au fost alesi adjuncti ai lui Oprescu in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din data de 27 iunie.

La inceputul lunii iunie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a delegat responsabilitatile catre viceprimari, Razvan Murgeanu primind serviciile publice (Directia de Utilitati Publice, RADET), serviciile de aparare si protectia civila, iar Robert Ionescu - serviciile de cultura, mediu si turism.

Viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu, a primit responsabilitatile detinute si in mandatul anterior si, in plus, avea in grija Directia de Transport si Directia de Relatii Internationale. De altfel, Murgeanu declarase, dupa ce a fost ales viceprimar, ca vrea sa aiba aceleasi responsabilitati, pentru a putea avea continuitate in activitatea dedicata intereselor orasului si ale bucurestenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.