Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, marti,pe primarul din Voluntari, Florentin Pandele, arhitectul sef Iosif Moscu, secretarul general Carmen Serban si pe alte trei persoane in legatura cu unele acte false date pentru un complex rezidential, se arata intr-un comunicat al DNA.

Florentin Pandele este acuzat de fals intelectual in forma continuata, la fel ca si arhitectul sef al Directiei Urbanism din cadrul Primariei orasului Voluntari, Iosif Cristian Moscu, si Carmen Nicoleta Serban, secretar general al Primariei orasului Voluntari.

In comunicatul DNA citat de NewsIn se mai arata ca Oguz Yilmaz este acuzat de infractiunile de cumparare de influenta si uz de fals, in forma continuata, Liliana Filip, director general la SC Real Construction Companies Group SA, de complicitate la cumparare de influenta si uz de fals in forma continuata, iar Gheorghe Florea de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit de procurori s-a retinut ca, in cursul anului 2007, Oguz Yilmaz a cumparat de la Gheorghe Florea, contra sumei de 320.000 de euro, un teren amplasat in orasul Voluntari, pentru a construi ansamblul rezidential ATHOS prin intermediul firmei lui Oguz Yilaz si Liliana Filip, SC Real Construction Companies Group SA.

Anchetatorii sustin ca Oguz Yilmaz, cu complicitatea Lilianei Filip, i-a oferit lui Gheorghe Florea suma de 180.000 de euro pentru a interveni pe langa functionari din cadrul Primariei Voluntari in vederea obtinerii certificatului de urbanism si autorizatia de construire pentru ansamblul rezidential ATHOS. Ca urmare a demersurilor efectuate de Florea Gheorghe, Primaria Voluntari a emis certificatul de urbanism pentru proiectul rezidential ATHOS – Voluntari.

La data de 25 septembrie 2007, afirma procurorii, Florentin Costel Pandele, in calitate de primar al orasului Voluntari, impreuna cu subordonatii sai, Carmen Serban (secretar al primariei) si Iosif Moscu (arhitect sef al primariei), au eliberat, in fals, autorizatia de construire pentru ansamblul rezidential ATHOS, confirmand in mod nereal in continutul acestui act administrativ ca sunt indeplinite conditiile cerute de lege.

Cu toate ca, in aceeasi zi, emitentii actului au revocat acest act administrativ (modalitate neprevazuta de lege), el a intrat, totusi, in posesia lui Oguz Yilmaz.

si Liliana Filip, care au demarat lucrarile de construire imediat, in octombrie 2007. Astfel, au incheiat circa 60 de antecontracte de vanzare-cumparare pentru apartamente din ansamblul rezidential ATHOS, incasand aproximativ 5.000.000 de euro, arata procurorii.

Potrivit anchetatorilor, in acest timp, functionarii Primariei Voluntari implicati in emiterea acestui inscris nu au facut niciun demers pentru a se respecta legalitatea in privinta construirii ansamblului rezidential ATHOS, primul demers de acest fel fiind realizat abia dupa inceperea cercetarilor in prezenta cauza.
Pentru ca Oguz Yilmaz si Liliana Filip sa poata obtine avizele ce lipseau la momentul emiterii autorizatiei de construire, sustine DNA, Florentin Costel Pandele, Carmen Nicoleta Serban si Cristian Iosif Moscu au emis in fals un nou document intitulat “anexa la certificatul de urbanism”, omitand sa il dateze si sa il inregistreze.

In perioada noiembrie – decembrie 2007, Oguz Yilmaz si Liliana Filip au folosit acest nou inscris falsificat pentru a solicita avizul de mediu de la Agentia de Mediu Bucuresti si pentru a obtine avizarea Planului Urbanistic Zonal de catre Consiliul Judetean Ilfov, precizeaza anchetatorii.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Oguz Yilmaz, Liliana Filip si Gheorghe Florea, pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala a sumei de 180.000 de euro.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.