Se pare ca in ziua de azi toti sunt ecologisti, chiar si Mos Craciun s-a facut din rosu...verde !
In noua carte pentru copii, „Mos Craciun este Verde”, un baiat pe nume Finn ii scrie lui Mos Craciun, rugandu-l sa ii faca pe oameni sa nu mai raneasca atat de mult Pamantul si sa il salveze de la incalzirea globala. Daca Al Gore spune Polul Nord va disparea in 5 ani de zile, ar cam fi bine ca Mos Craciun sa-si stranga bagajele, sa inchida atelierele, sa concedieze toti elfii si se alature manifestantilor impotriva incalzirii globale.

Finn a adoptat si un urs polar (animalul ce sigur nu-l vezi gasi in petshopuri), pentru a-l impiedica sa moara in habitalul sau distrus de incalzirea globala. Baietelul ii spune lui Mos Craciun ca nu are nevoie de nicio jucarie de Craciun, dar ca ar avea nevoie de ajutorul batranului elf fericit pentru a-l ajuta in aceasta criza. „Santa/ Mos Craciun poate face orice, dupa mintea lui Finn”, spune autoarea cartiiAnne Margaret Lewis.

Numai luna trecuta s-au vandut 13.000 de exemplare , ceea ce e mult pentru o carte de copii. In plus poate fi citita de pe internet aproape in intregime.

Poti si tu sa citesti carticica sau impreuna cu copilul tau si luati impreuna exemplul lui Finn. Ei bine, daca nu va incanta totusi ideea cu adoptatul ursului, puteti totusi sa plantati un copac!

Desi unii ar putea sa ma acuze, din nou, ca stric magia Craciunului si ca recomand ca lecturi de vacanta carti infectate cu sfaturi ecologice, ei bine, motivatia ar fi ca „Daca Mos Craciun poate, puteti si voi!”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.