Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a spus la preluarea mandatului de la Mariana Campeanu, ca spera sa nu se ajunga la neaplicarea legii privind majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, lasand sa se inteleaga ca exista posibilitatea emiterii unei OUG in acest sens.

Posibila decizie de amanare a majorarii punctului de pensie prin emiterea unei Ordonante de Urgenta a Guvernului ar putea fi luata saptamana viitoare, in sedinta de guvern, dupa o evaluare a veniturilor existente la bugetul de stat, relateaza NewsIn.

In plus, Sarbu a afirmat ca spera sa nu fie nevoit sa amane decizia de crestere a veniturilor minime garantate la 350 lei pentru a doua parte a mandatului de guvernare (2011 -2012) si ca majorarea pensiilor pentru grupele I si II de munca va putea fi facuta cand va exista finantare la bugetul de stat.

Noul ministru a adaugat ca, pana la 31 septembrie, majorarea pensiilor pentru cei care au lucrat in conditii grele de munca va fi facuta conform Ordonantei de urgenta emisa de guvernul Tariceanu.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii, aplicarea legii privind majorarea pensiilor pentru grupele I si II de munca ar necesita un efort bugetar suplimentar de 550 milioane euro.

Sarbu a mai spus ca in sedinta de guvern de marti va fi adoptata o Ordonanta de urgenta pentru modificarea numelui Minsterului Muncii in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, iar in termen de 45 de zile va fi adoptata o Hotarare de Guvern privind reorganizarea institutiei pe care o conduce.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.