Noul ministru al Sanatatii a mai spus ca va colabora cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru a gasi solutii prin care sa-i convinga pe tinerii absolventi de liceu sa opteze pentru facultatile de medicina, relateaza NewsIn.

"Am discutat cu noul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa elaboram un sistem de invatamant care sa atraga cat mai multi tineri care doresc sa practice medicina", a spus Ion Bazac.

Bazac i-a avertizat pe managerii spitalelor ca, pentru a obtine finantari, trebuie sa prezinte proiecte si argumente solide. O alta prioritate a Ministerului Sanatatii va fi, potrivit noului ministru, si recalcularea pretului medicamentelor, astfel incat sa nu existe probleme cu distribuitorii. "Vreau sa gasesc o solutie pentru a elimina cozile la medicamentele gratuite si compensate din farmacii, care de asemenea este o problema a sistemului", a spus Ion Bazac.

Eugen Nicolaescu i-a sugerat noului ministru sa acorde sprijin medicinei de urgenta, care este un domeniu prioritat si important in sistemul sanitar romanesc.

Ion Bazac a preluat, marti, mandatul de ministrul al Sanatatii de la predecesorul sau, Eugen Nicolaescu, in prezenta vicepremierului Dan Nica, de la care a primit asigurari ca sanatatea este un domeniu prioritar pentru noul Guvern.

Bazac, desemnat de PSD, saptamana trecuta, ca viitor ministru al Sanatatii, are doctorat de conducere a serviciilor sociale si medicale si master in managementul afacerilor. A fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii in 2004, in perioada august-decembrie.