Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat la preluarea mandatului, ca principala sa temere este legata de faptul ca, in 2009, criza financiara va aduce someri in sanatate si ii va determina pe medicii buni sa plece in strainatate.

Noul ministru al Sanatatii a mai spus ca va colabora cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru a gasi solutii prin care sa-i convinga pe tinerii absolventi de liceu sa opteze pentru facultatile de medicina, relateaza NewsIn.

"Am discutat cu noul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa elaboram un sistem de invatamant care sa atraga cat mai multi tineri care doresc sa practice medicina", a spus Ion Bazac.

Bazac i-a avertizat pe managerii spitalelor ca, pentru a obtine finantari, trebuie sa prezinte proiecte si argumente solide. O alta prioritate a Ministerului Sanatatii va fi, potrivit noului ministru, si recalcularea pretului medicamentelor, astfel incat sa nu existe probleme cu distribuitorii. "Vreau sa gasesc o solutie pentru a elimina cozile la medicamentele gratuite si compensate din farmacii, care de asemenea este o problema a sistemului", a spus Ion Bazac.

Eugen Nicolaescu i-a sugerat noului ministru sa acorde sprijin medicinei de urgenta, care este un domeniu prioritat si important in sistemul sanitar romanesc.

Ion Bazac a preluat, marti, mandatul de ministrul al Sanatatii de la predecesorul sau, Eugen Nicolaescu, in prezenta vicepremierului Dan Nica, de la care a primit asigurari ca sanatatea este un domeniu prioritar pentru noul Guvern.

Bazac, desemnat de PSD, saptamana trecuta, ca viitor ministru al Sanatatii, are doctorat de conducere a serviciilor sociale si medicale si master in managementul afacerilor. A fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii in 2004, in perioada august-decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.