O pacienta ii acuza de neglijenta si superficialitate pe medicii de la Spitalul Elias din Capitala, dupa ce copilul ei a ramas traumatizat pe viata, fiind diagnosticat, la numai doua luni, cu paralizie si epilesie, in urma unor leziuni cerebrale survenite la nastere.

Dupa o sarcina cu o evolutie normala, Camelia Marciulescu l-a nascut pe Mihnea, pe 19 octombrie, dupa 14 ore de travaliu, asistata de medicul ginecolog Dan Tutunaru. "Nu mi s-a facut nici macar o ecografie in conditiile in care travaliul a durat 14 ore si dilatatia a fost fortata. Consider ca o ecografie ar fi fost relevanta, in cazul in care nu am avut o nastere usoara si medicul a observat ca sunt probleme", a explicat, pentru NewsIn, Camelia Marciulescu.

Mama bebelusului sustine ca doctorul si-a dat seama ca ceva nu este in regula si a avut intentia de a-i face cezariana, dar a renuntat din cauza ca doar seful de sectie poate aproba operatiile de cezariana. "Doctorul Tutunaru mi-a spus ca a vrut sa imi faca cezariana, dar i-a fost sila sa ii ceara permisiunea sefului lui de sectie, medicul Radu Vladareanu, pentru ca se astepta la un refuz din partea acestuia, cum s-a intamplat si in alte cazuri cand a avut nevoie", a precizat mama lui Mihnea.

Contactat telefonic, dr. Dan Tutunaru a sustinut ca nu a gresit profesional in timpul nasterii si ca o ecografie nu ar fi relevat cordonul ombilical in jurul gatului copilului. "Sa se duca parintii la Colegiul Medicilor si sa hotarasca cei de acolo daca am gresit sau nu. Astfel de cazuri sunt frecvente si nu este vina medicilor", a spus medicul.

Insa, potrivit directorului Maternitatii Giulesti din Bucuresti, prof. dr. Bogdan Marinescu, o astfel de situatie ar fi putut fi evitata cu ajutorul unei ecografii. "In cazul in care copilul avea cordonul ombilical in jurul gatului, ar fi putut fi depistat cu ajutorul ecografiei doppler (n.r. - o investigatie care masoara fluxul sangvin in anumite regiuni anatomice ale fatului)", a declarat pentru NewsIn prof. dr. Bogdan Marinescu.
Mihnea s-a nascut sugrumat de cordonul ombilical si a intrat in hipoxie (scaderea nivelului de oxigen din sange) imediat dupa nastere. Potrivit mamei, medicii l-au resuscitat cu greu, iar abia dupa cinci zile, medicii i-au comunicat ca baietelul este in coma.

Dupa aproximativ o saptamana de la nastere, copilul a inceput sa se miste si i-au fost scoase o parte dintre aparatele la care era conectat. "A continuat sa stea inca trei saptamani la terapie intensiva, dupa care am facut o serie de investigatii si consultatii medicale la specialisti in neurologie pediatrica, neonatologie si kineto-terapie. Trebuie sa platim medici, consultatii, tratamente si medicamente, sedintele de recuperare. Nu suntem niste oameni saraci, insa nu suntem pregatiti material pentru a suporta aceasta nenorocire", a mai spus Camelia Marciulescu.

Parintii lui Mihnea spun ca vor sesiza Colegiul Medicilor si vor face si o plangere penala impotriva membrilor echipei medicale din cadrul sectiei de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Elias care au asistat la nastere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.