Aproape 15 tone de peste si zeci de ambarcatiuni, dar si arme de foc si sute de cartuse, au fost confiscate, pe parcursul acestui an, de politistii de frontiera de la Directia Politiei de Frontiera Constanta.

Purtatorul de cuvant al institutiei, agent Marius Niculescu a declarat, luni, ca de la inceputul acestui an, politistii de frontiera au aplicat aproape 4.000 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 1.000.000 de lei si au fost confiscate bunuri de 130.000.000 de lei.

Potrivit NewsIn, in fruntea infractiunilor constatate se afla cele de braconaj piscicol, fiind depistati 498 de braconieri si confiscate 64 de ambarcatiuni, 1.194 de plase de pescuit, 14.587 kilograme de peste si 79 de kilograme de icre. La fel de numeroase sunt si cazurile de persoane care au fost depistate dupa ce au trecut ilegal frontierele de stat, respectiv 55 de cazuri, cu 112 persoane implicate. Un numar de 24 de persoane sunt cercetate dupa ce au fost prinse cu autoturisme care figurau furate in tarile Uniunii Europene, iar in 62 de cazuri se fac investigatii pentru contrabanda, dar si trafic cu stupefiante si precursori.

Politistii de frontiera constanteni au depistat, in acest an, cinci urmariti general si nu au permis iesirea din tara a 1.584 de cetateni romani si intrarea in Romania a 428 de cetateni straini. De la inceputul anului, au fost confiscate aproape 8 kilograme de aur si argint, 12 pistoale si arme de vanatoare, dar si aproape 800 de cartuse de diferite tipuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.