Consilierii Capitalei au respins proiectul privind amenajarea fantanii muzicale in Parcul Herestrau , in sedinta de luni, deoarece consilierii au considerat ca o astfel de constructie costa prea mult.
Primaria Capitalei intentiona sa cheltuiasca 8,68 milioane de euro din bugetul local, pentru construirea unei fantani arteziene muzicale in parcul Herastrau, care, potrivit municipalitatii, urma sa devina o atractie turistica.

Fantana, care ar fi fost unica in Europa, trebuia sa aiba 11 grupuri de forme de apa, cu inaltimi intre sapte si 60 metri si proiectoare subacvatice, care sa isi schimbe culoarea in functie de linia melodica.

Fantana dorita de Oprescu nu este singura nascocire muzicala, de data recenta, a edililor bucuresteni. La initiativa primariei sectorului 4, in intersectia Big Berceni functioneaza un dispozitiv electric numit de edili "ansamblu muzical". Acesta este format din 14 clopotei, programati sa delecteze, zilnic, cu colinde. Dupa Revelion, refrenele de sarbatori vor fi inlocuite cu muzica ambientala. Singura problema este aceea ca melodiile sunt redate la un volum ridicat, cel putin deranjant pentru trecatori si chiar pentru soferi. In plus, in conditiile in care dispozitivul a fost instalat in vecinatatea unei statii RATB, bucurestenii care asteapta troleibuzul tresar speriati la primele acorduri produse de clopotei, mai ales ca acestia incep sa "cante" din senin si fara un crescendo care sa nu supere urechea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.