Fiul sefului Directiei Apelor a fost „spalat” la Curtea de Apel. Ovidiu Bojin, fiul vicepresedintelui PSD Timis, Titu Bojin, a fost achitat, saptamana trecuta, in singurul dosar de spalare de bani aflat, in ultimii ani, pe rolul instantelor.

Ovidiu Bojin, fiul sefului Directiei Apelor Banat, este singurul achitat dintre cei cinci inculpati judecati pentru punerea la punct a unei retele de falsificatori de carduri.

Tanarul Bojin, de 32 de ani, era agent al Politiei Rutiere in aprilie 2007, cand a fost retinut de ofiterii de la „Crima Organizata” pentru devalizarea unor conturi, alaturi de inca patru indivizi.

Anul trecut, Bojin a fost gasit vinovat de magistratii Tribunalului Timis si a primit cea mai grea condamnare din intregul lot.

Judecatorii l-au condamnat la cinci ani de inchisoare pentru falsificarea de mijloace de plata electronice, trei ani de puscarie pentru complicitate la efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si alti patru ani pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

La contopirea pedepselor, Ovidiu Bojin a primit pedeapsa cea mai grea, de cinci ani, plus un spor de un an. In total, sase ani de puscarie cu executare.

Judecatorii se bat cap in cap

Rasturnarea spectaculoasa de situatie a avut loc, zilele trecute, la judecarea recursului. Magistratii Curtii de Apel Timisoara l-au gasit nevinovat pe Bojin si l-au achitat de toate acuzatiile.

Asta desi anchetatorii l-au considerat pe fostul politist de la Rutiera vioara intai in acest dosar penal. Ceilalti patru tineri arestati alaturi de Bojin in retea au primit toti cate doi ani de puscarie in prima instanta.

In mod surprinzator, judecatorii Curtii de Apel Timisoara au mentinut sentintele lor, reducand din pedeapsa fiecaruia doar cate trei luni. Ovidiu Bojin nu a raspuns la telefon pentru a-si spune punctul de vedere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.