Regele si Regina au fost insotiti la cumparaturi de Principesa Margareta si Principele Radu. Familia regala a ajuns la hypermarket la bordul unui autoturism condus de Regele Mihai I, dupa care au vizitat mai multe standuri cu produse. Principesa Margareta s-a oprit la un bancomat din incinta magazinului pentru a scoate banii pentru cumparaturile care erau mentionate pe o lista.

Pe lista familiei regale au fost trecute mai multe produse, precum saci menajeri, detergenti, portocale, banane, struguri, mandarine, lapte, margarina, lamai, condimente, conopida, busuioc verde, salvie, inghetata, orez, cafea, apa plata, iaurt, clementine. Cea mai mare parte a produselor au fost alese de principesa Margareta, care s-a oprit in fata mai multor rafturi pentru a studia oferta. Pe durata cumparturilor, familia regala a fost fotografiata cu telefoanele mobile de mai multi cumpartori aflati la acea ora in hypermarket. Multi dintre cumparatori au spus ca este prima data cand il vad pe rege.

„In fiecare an, avem doua traditii pe care le respectam. Prima, pe 22 decembrie, Majestatea Sa va merge in comuna (Savarsin - n.r.), din casa in casa, la oamenii in varsta si mai modesti, care nu au posibilitatea sa se deplaseze. Cumparam pentru ei cateva produse pe care le dam in fiecare an cadou. Regele merge din casa in casa si imparte cate o punga cu produse. Al doilea motiv pentru care am iesit la cumpaturi este ca ne facem si noi proviziile pentru Craciun, iar Aradul are o gama mai larga de magazine, acesta in care ne aflam fiind unul nou“, a declarat Principele Radu.

Principesa Margareta a explicat de ce Familia Regala a ales sa faca cumparaturile la un hypermarket din municipiul Arad. „Este si la Savarsin un supermarket, dar este mai mic. Aici am venit pentru ca avem de facut 70 de pachete pentru nevoiasi si am considerat ca e mai bine sa venim aici, pentru ca putem cumpara cantitati mai mari. Cumparam fructe, faina, ulei, malai, orez si alimente de baza pentru oamenii modesti“, a afirmat Principesa Margareta.

Regele Mihai a spus ziaristilor ca a profitat de momentul cumparaturilor pentru a vedea cel mai nou hypermarket din municipiul Arad. „Am venit ca sa vad ce este aici. E ceva nou si am venit din curiozitate“, a spus fostul suveran.

Intrebat de ziaristi cum se simte la volan, Regele Mihai a spus pentru el este ceva obisnuit sa conduca. „M-am nascut cu volanul in mana“, a spus regele, care a mai adaugat ca nu a primit nici o amenda de circulatie. „Nu am facut inca nimic rau“, a sustinut Regele Mihai I.

Familia regala a stat aproximativ o ora in hypermarket pentru a-si face cumparaturile, dupa care s-au intors la Castelul din comuna aradeana Savarsin. Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei isi vor petrece Sarbatorile de Iarna la Castelul din localitatea aradeana Savarsin, unde vor primi grupuri de colindatori din Arad, dar si din alte judete