Actrita Raluca Zamfirescu, fiica dramaturgului Geoge Mihail Zamfirescu si artista de prestigiu a Teatrului National Bucuresti (TNB), a incetat din viata, duminica dimineata, la varsta de 84 de ani, anunta reprezentantii TNB.

Absolventa a Conservatorului de Arta Teatrala, dar si a Facultatii de Litere si Filosofie din Universitatea Bucuresti, Raluca Zamfirescu a facut roluri memorabile in „Asteptand la Arlechin" de Noel Coward, „Trei surori" de Cehov, „O batista in Dunare" de D. R. Popescu, „Gaitele" de Al. Kiritescu, „Conul Leonida fata cu reactiunea" de I.L.Caragiale, „Domnisoara Nastasia" si „Idolul si Ion Anapoda", ambele scrise chiar de tatal sau.

"Prin despartirea de Raluca Zamfirescu teatrul nostru pierde nu numai un mare artist, dar si un om exemplar. Suntem cu sufletele alaturi de bunul sau sot, Ion Cojar, si de familia indurerata", spun reprezentantii TNB, potrivit NewsIn.

Trupul actritei va fi depus, marti, la ora 10.00, in foaierul Salii Amfiteatru a TNB. Inmormantarea va avea loc, in aceeasi zi, la Cimitirul „Sfanta Vineri" din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.