Raportul Corpului de Control al Ministrului Educatiei si Cercetarii (MEC) confirma: in facultatile de medicina din Romania au fost inmatriculati ilegal studenti straini. Mai mult, in dreptul lor apar examene fara testul de limba romana ori prezenta la laboratoare, note modificate si diplome eliberate fara notele la licente.

Corpul de Control a inceput prin a cere universitatilor de medicina tabelele cu numele cetatenilor italieni care au urmat cursuri universitare de medicina sau de medicina dentara in perioada 2000- 2008, pentru a verifica intrarile si iesirile acestora din tara. “Suspiciunile noastre sunt ca acestia nu si-au indeplinit obligatiile profesionale, in complicitate cu factori de decizie din universitati”, explica Gabriel Ispas, seful Corpului de Control.

Cele mai multe nereguli au fost constatate la Universitatea din Oradea, la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti si la UMF Iasi. Sunt suspiciuni si in legatura cu exmatricularile operate de Universitatea Vasile Goldis din Arad.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.