Uniunea Scriitorilor din Romania a anuntat vineri trecerea in nefiinta a istoricului si clasicistului Eugen Cisek.
“Prin disparitia lui Eugen Cisek, Uniunea Scriitorilor din Romania, al carei membru a fost, ca si istoria noastra literara sufera o dureroasa pierdere”, a transmis USR intr-un comunicat, anuntand vineri disparitia unuia dintre putinii clasicisti romani de reputatie internationala.

Filolog, istoric literar si clasicist, membru al USR si profesor la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti, Eugen Cizek s-a nascut pe 24 februarie 1932, la Bucuresti. A absolvit studii de filologie clasica in 1955, la Universitatea Bucuresti, unde a devenit doctor in filologie, in 1968, si apoi docteur-e`s-lettres al Universitatii Lyon II, in 1973.

A fost sef al Catedrei de Filologie Clasica a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine si lector la Université Lyon II.

Eugen Cizek a fost presedinte al Societatii de Studii Clasice din Romania, membru de onoare al Academiei de Stiinte, Litere si Arte din Lyon, membru al Société des Études Latines din Paris si membru corespondent al Academiei din Barcelona.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.