Cele trei comunitati s-au strans, sambata, la doar trei kilometri de granita cu Serbia si au taiat porcul dupa traditie. Macelarii au pregatit animalele pe muzica de Craciun, au baut tuica si vin fiert si unii si-au adus chitarile ca sa petreaca ca la sarbatori.

“Ati vazut de la cum s-a parlit porcul. Sarbii il acopera cu paie, romanii folosesc focul. Am taiat porcul in sapte feluri, putem spune, pentru ca am adus sapte porci si avem trei echipe din Serbia, una din Ungaria si trei din Jimbolia”, a declarat primarul Jimboliei, Gabor Kaba.

Macelarii s-au straduit sa fie cei mai buni. Rezultatele lor au fost si notate de catre membri unui juriu, dar doar pentru a face petrecerea cat mai interesanta. “Facem slanina, o sa pregatim sunca pentru afumat, carnati, caltabosi”, a spus macelarul Micescu Gheorghe, in timp ce un alt localnic din Cruceni prepara un gulas. “Avem carnea de porc proaspata si facem un papricas. Cam doua-trei ore o sa il fierbem”, a declarat barbatul. Macelarul care a castigat simpatia celor prezenti, la editia de anul trecut a Sarbatorii de Ignat este din 1958 maistru in transare si a preparat mezeluri si pentru fosta armata sovietica.

Mezelurile preparate la Jimbolia vor ajunge in Centrul de Copii “Sfantul Francisc” din Jimbolia si in “Nu ma uita”, la spitalul orasenesc Jimbolia si in centrul de batrani. Sarbatoarea se afla la cea de-a opta editie.