“Ati vazut de la cum s-a parlit porcul. Sarbii il acopera cu paie, romanii folosesc focul. Am taiat porcul in sapte feluri, putem spune, pentru ca am adus sapte porci si avem trei echipe din Serbia, una din Ungaria si trei din Jimbolia”, a declarat primarul Jimboliei, Gabor Kaba.
Macelarii s-au straduit sa fie cei mai buni. Rezultatele lor au fost si notate de catre membri unui juriu, dar doar pentru a face petrecerea cat mai interesanta. “Facem slanina, o sa pregatim sunca pentru afumat, carnati, caltabosi”, a spus macelarul Micescu Gheorghe, in timp ce un alt localnic din Cruceni prepara un gulas. “Avem carnea de porc proaspata si facem un papricas. Cam doua-trei ore o sa il fierbem”, a declarat barbatul. Macelarul care a castigat simpatia celor prezenti, la editia de anul trecut a Sarbatorii de Ignat este din 1958 maistru in transare si a preparat mezeluri si pentru fosta armata sovietica.
Mezelurile preparate la Jimbolia vor ajunge in Centrul de Copii “Sfantul Francisc” din Jimbolia si in “Nu ma uita”, la spitalul orasenesc Jimbolia si in centrul de batrani. Sarbatoarea se afla la cea de-a opta editie.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro