Cum ar fi ca, de Craciun, sa alegeti un brad viu, in ghiveci, pe care sa-l replantati in primavara? Acesta este mesajul proiectului "Salveaza bradul de Craciun!", desfasurat la initiativa United Projects si Media Mall, compania care detine statiile locale Realitatea. Pentru a sensibiliza oamenii, au fost produse si difuzate spoturi si materiale speciale cu acest mesaj. Proiectul va continua si in urmatorii ani.

Poate parea un mesaj indraznet, dar pentru multi romani protectia mediului este mai mult decat o idee buna. Europarlamentarii Magor Csibi si Daciana Sarbu au fost printre primii care si-au exprimat sprijinul pentru acest proiect si au cumparat brazi in ghiveci, pe care ii vor replanta la primavara. Magor Csibi doreste ca "brazii sa aiba si ei Craciunul lor", iar Daciana Sarbu spune ca trebuie „sa incepem sa respectam natura".

Preturi

In Bucuresti, brazii in ghiveci sunt pusi in vanzare de catre Institutul de Cercetari si Amenajamente Silvice (Stefanesti) sau de catre firme specializate sau retele ale marilor magazine de retail. Preturile nu sunt cu mult mai mari decat cele ale brazilor taiati, fiind cuprinse intre 100 si 250 lei. Bucurestenii pot apela si la Copacul de hartie sau Terra Ecologica, organizatii neguvernamentale cu initiative care includ si replantarea brazilor de Craciun.