Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive (ANDRAD), Attila Korodi, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), pentru programele Rabla si Casa Verde, Asociatia Recolamp se numara printre castigatorii Galei "Romania Green Business", pentru inovatie in domeniul conservarii mediului inconjurator, informeaza Agerpres.
Premiile au fost acordate pe trei segmente - administratie, mediu privat si pateneriate publice private.

La sectiunea "managementul deseurilor'', premiul a fost castigat, la administratie, de Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive (ANDRAD), pentru contributia la constituirea fondului pentru gospodarirea deseurilor radioactive.

Potrivit directorului ANDRAD, Gheorghe Ionita, producatorii de deseuri radioactive sunt obligati sa contribuie la constituirea acestui fond pentru a gospodari aceste deseuri si a constitui depozite. "Sunt peste 433 de reactoare nucleare in functiune in lume, iar peste 100 de centrale nucleare vor intra in proces de dezasamblare pana in 2020, deci, va exista o nevoie de depozitare a deseurilor", a spus Ionita.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.